Thursday, April 23, 2009

THE BIGGEST LOSER

24.04.2009

Skrg ni aku tgh follow this reality show kat HMK channel,tiap2 ari kol 7ptg..
For those yg baru 1st time dgr, rancangan THE BIGGEST LOSER ni
berkaitan dgn overweight contestants who are attempting to lose weight to vie for a cash prize.
Sapa yg loosing paaaling byk during the finale, dia la yg menang...

Mmg best la tgk bila diorg naik penimbang.. sbb bole tgk brapa pounds yg diorg dah loosing..
ader yg byk, ader yg sket.. tp for me, sket pun takpe, at least ada la pengurangan drpd diorg duk kat umah mkn cikedis sambil tgk tv..

Rancangan ni bg aku dpt memotivasikan org2 gemuk and yg hampir ke arah tu (mcm aku jer..) to have a healthy life... bukannyer org gemuk tak bole kurus, bole jer.. tp kene la usaha.. cara pemakanan kene la jaga... takde la asyik nak melantak mcm gergasi kelaparan... pastu bersenam pun penting juga.. 3x seminggu paling kurang (nasihat utk diri sendiri juga).. kalo 2 mende ni kt tak jaga.. jgn salahkan org lain kalo org lain kata anda gemuk... (wpun ejek2 org ni tak baek punya).. bg aku maybe kutukan atau ejekan org tu bole dianggap cabaran kepada anda... biar terbeliak mata diorg bila tgk anda kurus..

Here are the pictures before and after the show.. they all did very2 well..incredible!!



IF THEY CAN, SO DO YOU...

Tuesday, April 21, 2009

Transformation of TOMOK in OIAM

21.04.2008

Kenalkah anda pada TOMOK??
Vokalis kumpulan remaja popular
suatu ketika dulu...
NEWBOYZ.. (mmg new je..bila nak old ntah)


dulu suara TOMOK sengau..bak idung disepit penyepit baju
lagu sejarah mungkin berulang mmg femes ar time tu...
ramai giler bdk pompuan suka (aku biasa jer..)



setelah lama menyepi...
TOMOK buat come back dgn join OIAM 3..
skrg ni, suara dia dah berubah..
dah makin macho.. maybe lama dia menyepi tu,
dia g betapa kat mana2 gua.. minum air embun ari2..
tu yg suara makin sedap tu..



pastu yg aku kagum kat dia ni..
dia kretif giler buat arrangement lagu...
tiap2 jumaat aku akan tertunggu2 persembahan dia...
mmg semangat je dia nyanyi..
so it is expected la kalo dia jd juara OIAM kali ni..
go TOMOK!!!




Layaaaannnnnn............

Monday, April 13, 2009

HE'S JUST NOT THAT INTO YOU



14.04.2008- Smlm tetiba jer zira ajak g tgk wyg... memula nak tgk crita shopaholic kat gsc, tp dah full.. cerita dah lama dah.. so wyg tinggal 1 session jer... then g la kat tgv..emm, lg hampeh.. takde langsung... so ktorg tgk crita lain.. tak tau best ke tak.. ikut nasib jer la.. ktorg tgk HE'S JUST NOT THAT INTO YOU..





crita ni mcm crita CINTA.. ala crita yg ada 5 kisah tu.. ha, lebih kurang la.. ada byk crita dlm 1 movie... menarik.. ada ramai pelakon.. yg laki2 nya ensem2 belaka.. hehe.. ada Ben Affleck, Drew Barrymore, Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Justin Long, Scarlett Johansson.. mostly nama2 besar kat hollywood.. so lakonan diorg mantap gak la..





jln crita nya simple jer... main thing is about.. women all around the world can't seem to face - he's just not that into you! Brilliant. ye la.. sbg pompuan, ramai mengharapkan kt sentiasa disayangi, dihargai tp kadang2 org lelaki kalo tak jumpa pompuan yg benar2 dia suka, dia akan just leave it.. dan pompuan plak takleh nak terima...





crita ni byk pengajarannya.. pasal cinta.. pasal relationship... dun eva give up looking for the ONE... coz among people we know, there will be an exception... yaa, that exception will be the ONE..who, when and where only Allah knows...





aku akui la... air mata aku mengalir gak la tgk crita ni.. nak2 time ben affleck(bf jennifer anniston) tetiba ada kat umah family jen tlg dia kemas dapur.. time tu diorg dah clash.. but jen seems really need him that time.. dan dia dtg pada waktu yg mmg diperlukan.. mmg touching abis la.. tp maybe cara aku crita ni mcm tak la menarik sgt... so kalo korg nak feel lg... baik g tgk sendiri.. huhu..



Some of the quotes yg aku rasa menarik:

“A girl will never forget the first boy she ever likes.”

“Connie, do you know why that little boy did those things? Because he likes you.”

“We are all programmed to believe that if a guy acts like a total jerk that means he likes you.”

“How stupid is that a girl has to wait for a guy’s call anyway, right?”“He’s totally gonna call.”

“if a guy treats you like he doesn’t give a s--- it’s because he doesn’t give a s---.”

"An excuse is a polite rejection. Men are not afraid of “ruining the friendship.”

"Don’t get tricked into asking him out. If he likes you, he’ll do the asking."

"If you can find him, then he can find you. If he wants to find you, he will."

"Men don’t forget how much they like you. So put down the phone."

"You are good enough to be asked out."

“I just need you to stop being nice to me unless you gonna marry me.”

“- Maybe he lost my number or is out of town or got hit by a cab.
- Or maybe he is not interested in seeing you again?”

“What if you meet the love of your life? Are you suppose to let that pass you by?”

p/s: dis movie is dedicated to my beloved one..as well as all my frens who are still looking for the ONE..

Kamera oh Kamera....

Oh kamera ku...
Premier edisi err..tak sure la..
Walaupun engkau
tak seangkatan dengan
Canon, Sony Cybershots
atau mungkin Samsung
seperti kamera suzi (kaler pink),
aku sgt sayang padamu
wahai kamera...


engkau telah byk
mengabadikan kenanganku
sewaktu aku masih
menelaah pelajaran aku
di UiTM di hatiku..



Biarpun ko hanya sebuah
kamera biasa..
yang tak punya kebolehan
merakam suara...
tp bagi aku, gambo2 yg dihasilkan..
amat bermakna bagi ku...




Setelah hampir 4 tahun bersama..
suatu jangka masa yg agak lama..
kalo kawen dah anak 3 kot..
tiba-tiba byk masalah menjelma...
ko tak dpt berkhidmat seperti dulu..
aku akur.. aku harus mencari penggantimu...




Maka... dgn semangat kental..
merempuh orang ramai di PC fair..
aku berusaha mencari penggantimu..
Dengan persetujuan kekasihku..
kami telah memilih Panasonic LUMIX..
series LZ8...
Dengan dilengkapi IA (intelligent Auto),
yg jarang sekali ada pd jenama2 lain..
ia sgt istimewa bg ku..




Oh kamera ku Premier,
walaupun aku telah menemui penggantimu,
usahlah ko bersedih..
aku akan abadikan ko..
sebagai Kenangan Terindah ku..
Terima Kasih atas jasamu itu..












Gambo: kiri kamera baru, kanan kamera lama

Monday, April 6, 2009

Kamil Si Pengantin Baru

Kamil merupakan pengantin baru yg baru sahaja melangsungkan perkahwinan dengan gadis pilihan hatinya. Pada hari berlangsungnya majlis kenduri kahwin, habis dibedalnye semua makanan pengantin bak org kebulor 10 hari tak makan. Tak dikiranya mak mertua ke sedara mara ke. yang penting diadapat merasai kesemua makanan pengantin yang khas di buat untuk rajasehari."Bila lagik aku dapat merasa makanan punya sedap ni.kalau aku malualamatnye lapor ler" bisik hati kecilnya.

Tiba malam selepas selesainya majlis kendara tu, perut si kamil niememulas-mulas. Sampai kentut-kentut dibuatnya. Sakit perutnya di bawaksampai keesokan harinya.

Pagi tu mak mertua kesayangannya telah menyediakan sarapan pagi untukmereka sekeluarga. Keluarlah kamil dari biliknya hanya memakai kain pelikat supaya senang nak ke jamban kalau terdesak.

Sambil duduk bersebelahan isteri tercintanya di kelilingi oleh mak mertua,bapak mertua dan dua org adik isterinya kamil menjamah sarapan pagi tu.

Tiba-tiba perut si kamil buat hal lagik. Nak ke bilik air rasa seganlak,lalu dia pun melepas angin kentut se'slow' yg mungkin dan kebetulan ade seekor kucing bernama cemong di bwh meja makan itu.Mak mertua nye pun bersuara " cemong!"Fuh lega sungguh hati si kamil kerana si cemong yg menjadi mangsa makmertuanya.

Sekali lagi perut kamil memulas-mulas lalu dilepaskan gas se slow seperti yang pertama tadi.
" cemong!" teriak mak mertuanya sekalilagikepada si cemong. Lega hati si kamil.

Sambil dok menghayati hidangan pagi tu, Kamil sekali lagi buathal.dek kerana sebelum nie dah dua kali dilepaskan gas, dan mangsanya si cemong, kamil dengan selamba buat dek melepaskan gas dengan sekalihembusan.

Kali ini mak mertuanya berteriak " Cemong, beralih ko dari situ, kang diberaknye pulak kat ko".

Alangkah malunye si kamil mendengar ulasan dari mak mertua kesayangannye itu. ape lagik merah padam la muke si kamil lalu terus dia menuju kebilikkerana 2 sebab. Pertama, malu sebab mak mertua sindir. Kedua, dia dahtakleh tahan untuk melepaskan niatnya itu.

"Menyesal aku bedal sume makanan pengantin semalam" ujarnya sambil dok termenong dalam jamban .

Something to see...

video

Giler hebat budak ni... semangat btoll....

Thursday, April 2, 2009

Once upon a time in Deloitte

03.04.2008- Deloitte... nama yg tak mungkin aku lupakan sampai bila2.. company pertama yg aku keje after dpt degree.....masa dpt call utk start keje tu.. tak silap aku bln 6 2007, rasa heppi sgt2... rasa nak lompat2 pun ada.. maklumla.. time tu je aku rasa dah lebih 5 interview aku pegi.. semua cam hampeh jerrr..



2.07.2007 tarikh keramat, aku start keje kat Deloitte.. masa awal2 masuk relek jer keje.. time off peak la katakan.. aku di 'second' ke Client and Market department. time tu wat keje bodoh jer.. relek giler.. 5.30 sharp aku chaw.. enjoy la time tu...


tp lama2 rasa bosan plak wat keje ntah apa2.. kadang2 tu sampai takde keje... dkt 6 bln aku camtu... pastu barula dpt wat betul2 keje audit.. memula rasa hepi.. lama2 rasa urggghhh... tensen!!! nak2 bila dpt klien yg hampeh2..


walaupun keje kat sini agak tensen... tp aku rasa bersyukur diberi peluang nak keje kat sini.. kat Deloitte ni la aku knal raaaamaaaiiii org dgn perangai yg maaacaaam2.... ada yg baik... ada yg pura2 baik.. ada yg terlebih rajin...dan ada jgk yg malasss (aku kah tu??)...



dan yg paaaling best aku dpt jumpa kwn2 baru... rara, lini, nurul, oz, meena, kak faridah, dalila, chorng yee, chris, jamie dll... aku rindu sgt kat korgg.... aku rindu nak buat keje in group... sambil buat keje mkn2..borak2.. gosip2... rinddduuunyaaa....



tp for me to turn back to Deloitte mmg takleh la.. tunggu Deloitte tuka audit program la... yg tak payah menyusahkan aku..haha. bole kerr??

Wednesday, April 1, 2009

Yahoooo... at last!!

02.04.2009- ari ni aku gumbira sgt sbb akhirnya dpt gak dgr berita yg aku tunggu2 dr seseorg ni... bole la pasni aku bersiap sedia.. hehe.. berita apakah itu??? nantikan dlm blog aku seterusnyaaaaaaa..................................

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...