Wednesday, October 28, 2009

Risauuu...

Erm... ari2 sblm tido.. byk mende aku pk kan.. itu.. ini... kerisauan sentiasa ada dlm pikiran aku... first pasal kawen....byk mende nak kene siapkan....tp 1 mende pun tak buat lg... pastu pasal keje... nak keje kat mana nanti.. kalo plan aku nak sambung master tak kesampaian.. apa aku nak buat... kalo terpaksa menganggur..bole ke aku survive financially.. oh tidaaaaakkkkk!!! huhu.. not to say im not positive thinking.. but all those uncertain things really bother me...

kadang2 terpk... rupanya idup aku baru skrg ni rasa cam mencabar sket.. dl.. time blaja.. semua mende mcm according to plan... semua cam ok jer... pas pmr, masuk mrsm... pas spm plak..terus dpt sambung diploma n degree kat uitm (tanpa susah payah pk nak amik course apa, nak cr scholarship-thanks to pihak mrsm, i must say).... kat uitm plak cam senang jer... dpt duk hostel (takyah pk nak cr umah sewa), mkn pun senang..murah... so nothing much i have to think about.. just study jer.. tp pas abis blaja.. baru la mcm2 cabaran tu datang.. everything is on me... aku yg buat pilihan tu sendiri...

anyway, hope everything should be ok... tawakal jer la... just get ready...huhu... (ayat pujuk diri sendiri)..

Thursday, October 22, 2009

Nak hadap buku....

Nak hadap buku??? yaa... mmg aku rasa nak hadap buku balik.. aku nak sambung blaja blk.. mungkin sbb dah kecewa sket ngn dunia pekerjaan ni yg cukup mencabar (err..bkn nak kata aku takut dgn cabaran).. mungkin dah masanya aku sambung blaja.. sbb bg aku antara blaja ngn keje.. blaja laaggiii best... sbb apa? ermmm... first sbb kalo blaja takyah nak tgk muka bos2 yg ntah apa2 ni.. second, aku bole uruskan masa aku sendiri.. suka ati aku nak blaja kol brapa.. mkn kol brapa.. NO office hour ok! Third, aku terasa mcm nak jd tenaga pengajar..nak berbakti kepada anak bangsa sendiri.. hehe.. semangat jer kan? Tp mmg aku naaaakkkk sgt sambung blaja.. so ada sesapa nak sponsor aku tak??? nak harapkan tunang.. confirm la tak dapat.. hehe (sori ye en azmil).. so anyone yg tau sources utk dptkan scholarship.. pls inform me k! so far aku akan apply TPM (Tenaga Pengajar Muda) UiTM (dihatiku).. tu je yg aku tau.. others mcm not much info.. pls help!!

p/s : adakah mimpi aku akan menjadi kenyataan?? mungkin itu adalah petunjuk dari-Nya.. Only Allah knows...

Wednesday, October 14, 2009

Saje jer...

Ada masa plak aku nak mencoret kat blog aku ni wpun byk keje... bkn apa.. tak reti nak buat.. haha..pastu terus jd malas (alasan je ni.. ) Td bkk la facebook cam biasa... tgk gambo member2 kat deloitte.. cam hepi jer diorg... tetiba rasa rindu plak masa2 aku kat deloitte....but well, we can't turn back time.. bkn aku menyesal ngn keputusan aku.. tp aku rasa apa pun yg terjadi, ada baik buruknya...so apa2 pun kene la berSYUKUR... yes, SYUKUR.. or berterima kasih... mungkin ada org yg bernasib lg teruk dr kt.. wpun aku rasa cam tak bernasib baik dlm bab2 keje ni.. tp on the other part, aku bersyukur sbb hubungan aku dan azmil ok..sailing with the flow.. Alhamdulillah.. tp ada certain2 org.. terbalik plak.. bab keje mmg excellent.. tp mungkin bab jodoh, slalu ada masalah.. we alwaiz hope for happiness.. but 1 way to get happy is to appreciate what we have now.. (hmm nampak gaya aku semakin matang.. hehe).

Ok, nak sambung keje... (30 min left b4 going off)

Monday, October 12, 2009

Nur Kasih

Mesti cam ramai yg tgh follow crita ni kan? cerita yg menarik.. byk pengajaran dan penyampaian yg bg aku kreatif dan memberi kesan mendalam..thanks pada pengarah n all the team for a very good effort..

utk nak dptkan feeling yg lebih mendalam..aku download la ost crita ni.. lagu yassin.. best2.. here's the lyric... really related to how i feel this few days.. :(


Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalananD
alam maya kesamaran

Nur kasihNur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasihNur kasih
Oh nur kasihNur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi
Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasihNur kasih

Semoga diri ini memperoleh nur kasih Mu, Ya Allah...

Thursday, October 1, 2009

BOS OH BOS..

Smlm ofis kami digemparkan..
dgn surat dr bos kepada 1 of the staff..
Kami baca beramai2 dgn penuh sabar..
huh... alangkah gerammnyaa..
he did it again!!

membuang org sesuka hati..
wihout any warning letter...
terus jer antar notis...

tau ar opis ni dia punya...
tp kami masih mempunyai perasaan..
yg harus dihormati..

kami yg tinggal ni...
mmg tengah menunggu masa je nak angkat kaki..
tp mana harus kami pegi...
rezeki belum lg berpihak pada kami..
hmm...

takpela... semoga sabar ini sentiasa di hati..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...